Satamakaupunki Hampuri


paikat, reissuvinkit / sunnuntai, 6 helmikuun, 2022

Currywust in Hamburg, vanlife

Saksa, tuo matkailuautoilun luvattu maa, jossa kansa rakastaa heidän matkakulkineitaan. Eikä suotta, puitteet matkailuun Saksassa ovat loistavat. Maasta löytyy lukematon määrä ”Stellplatzeja” (edullisia parkkipaikkoja sähköllä ja WC:llä) kulkijoille. Ollessamme Saksassa ilmat olivat sen verran viileitä, että halusimme sähkölämppärin käyttöön, joten käytimme surutta näitä pysähdyspaikkoja. Niitä voi suositella lämmöllä varsinkin näin talviaikaan ja jos tarkoituksena on elää vaivattomasti ja tutustua kaupunkiin. Ne ovat usein loistavalla paikalla ja muutenkin turvallisia jättää auto päiväksi.

Kun saavuimma laivalla Saksaan, ajoimme myöhäistä iltaa myöten Hampuriin. Tärkein syy käymiselle Hampurissa oli löytää Currywurstia (Ollien suuri intohimo). Aamu valkeni rapeana ja kylmänä. Herätessä ikkunasta näkyi kevyttä lumisadetta, joka selkeni aamun myötä. Otimme metron keskustaan ja kävimme aamupalalla nauttimassa perinteisen Hampurilaisen sandwichin, Fischbrötchenin satamakahvilassa. Paikan nimi oli Bruecke 10 ja sitä voi lämmöllä suositella. Sandwich ja sijainti olivat loistavia. Kaupunkiin tutustumisen jälkeen löysimme keskeltä kaupunkia eeppisen Currywurst paikan (Moe-Grill), joka tarjosi hyvät Currywurstit. Niillä eväillä jaksoi hyvin jatkaa matkaa kohti Reeperbahnia ja muita kaupungin nähtävyyksiä.

Fisshbrötchen i Hamburg

St. Paul ja Reeberbahn eivät päiväsaikaan herättääneet suurta mielenkiintoa, mutta launtai-iltana jälkimmäinen näistä sisälsi paljonkin elämää. Pornokaupat, klubit ja pubit vieri vieressä toivat paikalle jos jonkin näköistä kulkijaa. Alue sopii illanviettoon paremminkin poikaporukalle kuin pariskunnalle. Mikäli kaupunkiin eksyy, kannattaa se joka tapauksessa käydä tsekkaamassa. Siellä on jotain erityistä vibaa.

Hampuri on yksi harvoista Saksalaisista kaupungeista, joista ei ole päästöjen osalta vihreää aluetta. Se tarkoittaa sitä, että matkailu-autolla/pakulla uskaltaa ajaa kaupungin keskustaan ja löytää hyvän spotin yöpymiselle (Tosin äänestävät asiasta lähiaikoina ja kohta tämä lysti saattaa olla kiellettyä koko saksassa). Satama antaa kaupungille mukavat vibat, jota turistien täyttämä Reeperbahn täydentää. Kaupunki oli mukava yllätys, vaikka sää ei ollut paras mahdollinen. Se jätti lämpöisen tunteen tulevia seikkailuja varten 🙂

One Reply to “Satamakaupunki Hampuri”

  1. Siis te etenette sellaista vauhtia, että ei ehdi kommentoimaan ensimmäistäkään postaustanne, ennen kuin olette jo ihan eri maassa. Piti ehdottaa, että Hampurissa käykää Hampurin TV tornissa syömässä kakkua. Yhdellä maksulla saa syödä niin paljon kuin jaksaa.
    No, itse asiassa siinäkin suhteessa tää tulee liian myöhään, että kahvila suljettiin jo 2001.
    Saako siihen ”Missä mennään” osioon tiedon minne päin olette menossa? Pa tykkää neuvoa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *