Frankfurt am Main – finanssimaailman keskus


paikat, reissuvinkit / maanantai, 14 helmikuun, 2022

Molemmille meistä Frankfurt oli uusi kokemus. Odotusarvot eivät olleet kovin suuret, koska Frankfurtista oli käsitys tylsänä bisneskaupunkina. Tiesimme, että pysähdys tulisi kestämään pari päivää ja Webasto ei sen aikaa jaksa akulla pörrätä, joten oli etsittävä leirintäalue. Frankfurtista haasteellisen tekee ”Green Zonet”. Käytännössä Lörpöllämme ei ole asiaa kaupungin keskustaan ja leirintäalue, johon menimme, sijaitsi vihreällä alueella. Asia tajuttiin vasta jälkikäteen, mutta ei kukaan siihen kiinnittänyt sen enempää huomiota. Leirintäalue itsessään ei ollut kovin kummoinen, mutta siitä pääsi ratikalla näppärästi kaupunkiin. Kelpasi siis hyvin nukkumiseen.

Frankfurt kaupunkina oli hyvin polarisoitunut. Päädyimme aluksi keskustan läheisyyteen kaduille, joilla vilisi toinen toistaan hämärämpää mestaria. Porukkaa makoili jalkakäytävillä makuupusseissa ja saattoi joku kaveri tempaista päivän amfetamiinit suoraan edessämme. Mikä parasta, alueelta löytyi kuitenkin loistava Currywurst-ravintola tai ehkä sitä voisi kiskaksi sanoa. Voimme suositella Currywurstin ystäville Currywurst Taurus 25:sta http://currywurst-frankfurt.de/ Näytti siltä, että jopa paikalliset pankkiirit kävivät lounaalla ko. paikassa.

 

Aamupalan ja lounaan välisen Currywurstin jälkeen oli hyvä suunnata kohti nähtävyyksiä. Nähtävyyksiä Frankfurtissa ei ole erityisen paljoa, vaikka kaupungilla onkin kokoa. Ehkä parhaana kokemuksena jäi mieleen pilvenpiirtäjän katolla käynti. Hissi taisi viedä 54.kerrokseen ja peräti 200m korkeuteen. Sieltä oli aurinkoisena päivänä mukava tutkailla kaupunkia. Myös pankkien ja EKP:n toimistorakennukset olivat hienon näköisiä.

Päivä Frankfurtissa oli ensimmäinen, joka tuntui keväiseltä. Ehkä tästäkin johtuen Frankfurtista jäi yllättävänkin hyvät vibat. Parhaat hetket oli joen rannassa istuskelut ja paikallisen elämän seuraaminen. Olihan Frankfurtissa paljon teollisuutta ja harmautta, mutta ei se loppujen lopuksi paljoa haitannut. Saimme mielestämme Frankfurtin päivässä sen verran hyvin haltuun, että oli aika jatkaa matkaa eteenpäin.

 

 

One Reply to “Frankfurt am Main – finanssimaailman keskus”

  1. Tähän aikaan vuodesta Frankfurtin vanhassa kaupungissa, Sachsenhausissa, Main-joen eteläpuolella on varmaan hyvin hiljaista. Mutta kesäisin siellä on todella hienoa meininkiä, olut virtaa ja ainakin paikalliset juovat Apfelweinia ja syövät Schweinhachsea Sauerkratin kera. Suosittelen, jos satutte menemään sinne uudestaan kesällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *